PROJECTE ACTUAL

UNIVERFADO

Fado Visual i sentit.
I després de Fado Enllà calia fer un pas més enllà encara.

En la recerca de la pròpia manera d'entendre i viure la música, el Fado, aprofundint amb noves formes de creativitat i d'autoconèixement a través d'altres expressions artístiques (com el diseny treballat amb un objectiu exploratiu,  no estètic) qüasi sense voler he arribat a la composició.

Si entenc el Fado, si l'interioritzo, caldrà que sorgeixi com alguna cosa nova. Un Fado que creix del propi bagatge i de la pròpia manera d'entendre el món.  Una senzilla estructura d'acords i melodia que expressa, tradueix, el que podria considerar el meu Fado, el nostre fado.

Y afegeixo el plural per que aquest projecte que presentarem en breu aquest 2015, no podria haver estat sense l'aportació de Pancho Marrodán. Ell redefineix, amplia, corregeix i posa la seva empremta a un nou repertori format en un 45% de composició pròpia i un 55% de versions també estudiades i arranjades per que puguin ser considerades com el nostre Fado.

S'uneix ja aquest 2015 una violinista excelent. Mariona Montagut afegeix una nova sonoritat al conjunt. L'enriqueix i ens ajuda a explorar nous camins.

Fado, estil que uneix influències de origens tan diversos, que creix en un context social i cultural però que consegueix arribar a tot arreu. Sentit com un tresor que cal conservar i potenciar en les mes diverses direccions per a que mantingui la seva força i la seva valua.


Presentem Univerfado: fado de bagatges, històries i nous camins exploratòris a través de les arts. 

Aquest projecte, per tant, es composa de:
Piano: Panxo Marrodan.
Violí: Mariona Montagut.
Veu: Carolina Blàvia.


Carolina Blàvia

Carolina Blàvia inicia els seus estudis de solfeig i piano amb Mª Alba Farrús (1983-1989). Va estudiar música moderna (piano i cant) al “Taller de Músics” de Lleida (1998-2004).
Va participar com alumna en el 1er seminari de Jazz de Zarautz i va estar diversos anys en combos de jazz al Taller de Músics de Lleida.

Ha treballat com a professora de música de secundària a l’escola Anunciata de Lleida i ha impartit alguns tallers de veu. Com a intèrpret va formar part del grup de pop-rock “blue experience” (2001-2003) i fins l’any 2010 va ser la veu del grup EnFado. Actualment ha iniciat un nou projecte al voltant del fado com a solista acompanyada dels músics Mariona Montagut (violí) i Pancho Marrodán (piano).Francisco Marrodán 

Francisco Marrodán (Pancho) estudia Grau mig de piano clàssic (1972-1982) i posteriorment realitza els estudis de música moderna al Taller de Músics de Barcelona. Obté el títol d’estudis superiors de música especialitzada en Jazz al SMUC (Escola superior de música de Barcelona).

En quant a l’experiència laboral ha treballat com a docent de piano, llenguatge musical i informàtica musical en diverses acadèmies i escoles de Catalunya (Taller de músics de Barcelona, Espai musical Avinyó de Barcelona, Acadèmia “Músics” de Lleida, actualment a  “l’Interpret” de Lleida).
Ha treballat com a compositor per algunes companyies de teatre, per TV Lleida i ha elaborat la música de diversos espots  publicitaris i curts cinematogràfics.

Com a intèrpret destaquen la participació al 1er festival de jazz de Benidorm amb la formació “elefunk”.  Ha format part de diferents formacions musicals com “el Globo Feroz”, “Tráfic”, La Avinyó espai musica Big Band, Els Màgics 60, Miquel Planas, Masiel, Moncho (boleros), David Civera, Hot Swing Machine, Carles Juste-Lo Beethoven, Power on, Mari Martí Quartet, entre altres.Mariona Montagut

Mariona Montagut inicia de ben petita els seus estudis musicals. Amb tot just 20 anys te el grau professional amb especialitat de Violí i actualment cursa 1r Curs de Grau Superior al Conservatori del Liceu de Barcelona amb l’especialitat d’Interpretació de violí a càrrec de  Gisela Curtolo.

Te també el grau inicial de Piano y estudis elementals de guitarra. Ha participat estudiant cant coral i orquesta a l'Orfeó Lleidatá durant 14 anys. Tota aquesta formació així com el Post Grau de Violí - Conservatori Municipal de Lleida (2013-2014) amb Joan Sancho- venen a completar la seva excelent formació musical.

L'any 2013 rep el Premi Extraordinari de Grau Professional en l’especialitat de violí. Des de ben jove ha participat en molts projectes de la ciutat i d'arreu de Catalunya; XI Curso Internacional de Música Pirineos Classic, Participació en l’Acadèmia de l’Orquestra Julià Carbonell (2015), Participació en el 65é, 66é i 67é Encontres de la Jonc, Membre del quartet de música clàssica Dream’s Quartet i Membre de la Jove Orquestra de ponent entre d'altres.